Cornulețe gingașe, moi, pufoase și aromate – Aluat deosebit, cu lapte și drojdie

Cornulețe gingașe, moi, pufoase și aromate – Aluat deosebit, cu lapte și drojdie – Pentru a pregăti și voi chifle după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente…

Ingrediente necesare

Ingrediente pentru aluat

  • 4 ouă
  • 200 grame margarină
  • 3 pahare lapte
  • 1 pahar zahăr
  • 100 grame drojdie proaspătă
  • un pic de sare
  • aproximativ 1,5 kg făină
  • 1 ou bătut (pentru ca să ungeți chiflele)
  • zahăr și semințe de mac pentru decor

Ingrediente pentru umplutură

  • brânză de vaci
  • caramel

Cum se prepară?

În laptele calduț, dizolvați drojdia și lăsați deoparte amestecul pentru 15 minute.

După 15 minute, adăugați ouăle, margarina, sarea, zahărul și făina și frământați din toate produsele un aluat moale și elastic, care nu se lipește de mâini.

Aluatul obținut se împarte în 4 părți egale.

Suprafața de lucru se pudrează cu făină.

Fiecare bucată de aluat se întinde cu ajutorul sucitorului într-un blat rotund cu grosimea de 0,5 centimetri.

Fiecare blat se taie in 8 segmente egale, similar cum se feliază o pizza, astfel ca rezultat ar trebui să obțineți 8 triunghiuri.

La baza fiecărui triunghi se pune umplutura și se rulează.

Chiflele-cornulețe obținute se aranjează la distanță una de alta pe o formă pentru copt, tapetată cu ulei.

Se acoperă cu un prosop și se lasă deoparte pentru 30 de minute, pentru a se dubla în volum.

După acest timp, se ung chiflele cu ou bătut și se decorează cu zahăr și semințe de mac.

Se coc timp de 25 de minute la o temperatură de 180 grade Celsius, până la un maro-auriu apetisant…

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

Loading...