Una din cele mai fine și mai gustoase prăjituri din câte știu – Prăjitura Krantz

Prăjitura Krantz este una dintre cele mai fine prăjituri – Merită salvată și încercată cu prima ocazie

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de nuci macinate
  • 1 plic de praf de copt

Pentru caramel:

  • 200 g zahar
  • 50 g unt

Pentru cremă:

  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 250 g unt

Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 220 g zahar
  • 2 linguri de suc de lamaie

Pentru KRANTZ:

  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de nuci

Cum se prepară?

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul adaugat treptat. Se adauga galbenusurile si se bat putin pana se incorporeaza bine, apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata.

Se amesteca usor si se toarna compozitia intr-o tava. Se baga tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru aproximativ 25 de minute. Dupa ce s-a racit se taie in 2 orizontal.

Pentru caramel, se pune zaharul intr-o cratita pe foc mic, iar cand devine auriu se ia cratita de pe foc si se amesteca bine pana se topeste tot zaharul, apoi se adauga untul.

Blatul se stropeste cu acest sirop caramel.

Pentru crema, se amesteca zaharul cu galbenusurile, vanilia si faina, apoi se adauga 100ml lapte rece si se apesteca pana se desfac toate cocoloasele. Restul de lapte se fierbe, apoi se toarna compozitia de galbenusuri. Se fierbe crema pe foc mic pana se ingroasa, se adauga vanilia si se lasa la racit.

Untul moale se adauga peste crema rece si se mixeaza bine, pana se obtine o crema spumoasa.

Pentru krantz se unge tava cu ulei. Zaharul se caramelizeaza, se adauga nuca si se amesteca bine. Se toarna caramelul in tava si se lasa la racit, apoi se sfarama cu ciocanul pentru snitele.

Pentru bezea, cele 4 albusuri ramase se bat cu zaharul si sucul de lamaie, apoi se pune vasul la baie de aburi si se fierbe bezeaua pana se intareste, amestecand constant cu mixerul.

Pentru a asambla prajitura, se umple blatul cu jumatate de crema, restul de crema se adauga deasupra blatului, apoi se adauga bezeaua de albusuri si in final se decoreaza cu krantz.

Loading...